Biggenruggen beton

Onze biggenruggen

Wij zijn dé specialist in biggenruggen in de Benelux, die levert rechtstreeks vanuit eigen fabriek, waardoor u profiteert van de scherpste prijs. De biggenruggen worden standaard in het grijs geleverd, maar zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder wit,  geel of elk gewenste RAL-kleur. Biggenruggen zijn verkrijgbaar in 3 soorten.

Offerte aanvragen

Toepassingen biggenruggen

Biggenruggen zijn betonelementen die doorgaans bij een parkeerplaats of wegafscheiding geplaatst worden. Hiermee kan een fysieke barrière gecreëerd worden bij een weg, muur of gevel. Door de betonnen blokken zo te plaatsen dat de wielen van een auto tegen de biggenrug aankomen, wordt de auto gestopt en wordt voorkomen dat auto’s te ver doorrijden met mogelijke schade als gevolg.

Biggenruggen worden standaard in het grijs geleverd, maar zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder wit,  geel of elk gewenste RAL-kleur. De biggenruggen in drie soorten leverbaar, namelijk twee zijdes rond, twee zijdes recht of een zijde recht en een zijde rond. De rechte zijdes kunnen aan elkaar gelegd worden. De standaardafmeting van onze biggenruggen is L. 1000 x B. 200 X H. 120 cm. en het gewicht is 45 kg. Ze kunnen op een bestaande ondergrond geplakt worden, zoals op asfalt, straatwerk of beton.

Over ons

Met al meer dan 60 jaar ervaring leveren wij uitsluitend betonnen producten van hoge kwaliteit, die voldoen aan alle normen voor de bouw. Onze biggenruggen worden gemaakt van gerecycled betongranulaat. Wij zijn KOMO en ISO 9001 gecertificeerd fabrikant, met oog voor duurzaamheid en klantspecifieke wensen. De biggenruggen worden gemaakt door middel van het direct-ontkist systeem: Dry cast. Op deze manier kunnen er per productiedag velen biggenruggen geproduceerd worden. Behalve een kortere levertijd kan hierdoor ook de prijs scherp concurrerend worden afgegeven. Wij zijn dé specialist waar u zowel als particulier en als zakelijke klant voordelig biggenruggen kunt bestellen.

Onze opdrachtgevers

Veelgestelde vragen

Een biggenrug van beton is een ovaalvormig betonelement wat wordt gebruikt als functionele afscheiding in verkeerssituaties. Zo zijn ze vaak terug te vinden bij parkeervakken, om te voorkomen dat voertuigen te ver doorrijden bij het inparkeren, en als afscheiding van de rijbaan en het fietspad.

Betonnen biggenruggen worden vaak toegepast bij parkeervakken. Om te voorkomen dat voertuigen te ver doorrijden bij het inparkeren, liggen er biggenruggen waar de wielen tegenaan komen en zodoende eventuele schade of verkeerd parkeren wordt voorkomen. Ook zijn biggenruggen beton terug te vinden als afscheiding van de rijbaan en het fietspad.